Söndagsbrunch

Söndagsbrunch

Pris för vuxen 295:-

Barn 6-12 år 145:-

Barn under 6 år 65:-

Kaffe, te & vatten ingår i priset. Övrig dryck tillkommer.

 

 

Brunch är ett ypperligt tillfälle för er att avrunda helgen; alltifrån skvaller till reflektion ryms innanför de anrika kulturväggarna. Vi på Enskede värdshus försöker skapa en livfull men behaglig känsla kring söndagar, göra veckoslutet till något extra. I en rustik och rofylld atmosfär ges utrymme för samtal och skratt, närhet och glädje med familj eller vänner.

På Enskede Värdshus består brunchen av svenska traditionella råvaror som tillagas i en harmonisk restaurangmiljö. Här samlas varje söndag människor i blandade åldrar från olika delar av stan för att socialisera till smakerna av rejäl värdshusföda.

Som en starter på måltidsakten återfinns bland annat klassisk kallskuren kost såsom inlagd sill, gravad lax med hovmästarsås, lufttorkad skinka, mozzarellasallad, grekisk sallad och gubbröra. Enligt Krögar-Tompa är det en självklarhet att även göra sig en pappamacka till dessa entrérätter, det vill säga vitt bröd toppat med en oblygt fet hyvlad smörskiva. Om man inte uppskattar fett- och vetemjölschocken finns andra alternativ. Varför inte testa en filmjölkslimpa som kalljäses i kylen tre dagar innan gräddning?

På varmrättsbordet hittar ni i första hand typiskt brunch-käk som exempelvis köttbullar, olika korvar, pull pork, potatisgratäng, Janssons frestelse, omelett på trattkantareller à la minute, och våfflor. Dessutom vänder pappa Andreja hundra pannkakor varje brunch!

Dessertbordet innehåller flera aptitbitar i form av ostbricka, chokladtårta, crème caramel, brownies, samt farmor Doris äpplekaka. Förutom de här kaloribomberna tillkommer en rad efterrätter som varieras från vecka till vecka. Dessa är kärleksfullt framtagna och blir förhoppningsvis ett mycket angenämt avslut på er söndagssupé. Var dock försiktig med intaget av mäktiga desserter! Paltkoma är nämligen en trist följd som kan få samtalen att avstanna. Om detta i alla fall skulle inträffa är ni givetvis välkomna in i Klubbrummet för en vilopaus i soffan eller gungstolen.

Sittningar sker klockan 12:00 och 14:30. Bordsreservation rekommenderas. Välkommen på en trevlig matfest!

Brunchfocaccia

Brunchfocaccia bakas av mästerkocken på värdshuset Andreja.

 

Känns Brunchen för tidig? Vi kan erbjuda À la Carte från kl. 17.00 till 20.00