Popup på Enskede värdshus

Rafnaslakt och AB 1929 poppar upp på Enskede Världshus 28-29 april.

 En bild på en glad norrländsk gris.

Svensk livsmedelförsörjning är nere under 50 procent. På 20 år har familjejordbruken runt om i landet nästan helt försvunnit. I Norrlands inland är jordbruket i stort sett utraderat. Men i spillrona av det gamla växer det fram något nytt. En ny grön väg kan skönjas.   -Vår ambition är att återskapa 20-talets näringsvärden i kött och grönsaker och koka barnmat av detta, berättar Thorsten Laxvik som har kor och skogsgrisar hemma på gården och driver Rafnaslakt AB i Ramsele i Ångermanland.   Kocken Seth Tåqvist är en annan av delägarna. Han drev omtalad krog i Stockholm på 90-talet och komponerar nu rätterna till barnmaten. Han är också chefskock på popupen där ett 20-tal rätter kommer att serveras.   -Vi odlar bara gamla grönsakssorter och vårt kött har samma fettsyrakvot som vildfångad fet fisk, berättar Seth.   -Det är en stor ära att Seth och Rafnaslakt kommer till oss, säger Johan Karlsson, kökschef på Enskede Världshus.   -Sist jag var i trakterna var 1966. Då cyklade jag från Svedmyra där jag bodde och köpte salta Riff i kiosken som stod där wärdshuset nu står, berättar Thorsten Laxvik.

Priset för menyn är 985 kr. Vinpaketet kostar 695 kr. Önskar Ni boka platser till gästspelet kontakta Seth Tåqvist 070-3876307. För mer information klicka här.