Innebandyspelare som smakar starkt

Värdshusbloggen - 31 mars, 2015
Innebandyspelare är ett spännande folkslag. Foto: Tomas Strandberg

Innebandyspelare är ett spännande folkslag.                             Foto: Tomas Strandberg

Varje tisdagkväll samlas ett gäng lokala kalhyggen på Värdshuset. Sällskapet kallar sig innebandyspelare och har en sak gemensamt. De älskar att smaka starkt.

När den ihåliga lilla vita plastbollen far mellan klubborna i idrottshallen på Enskedefältets skola kan herrarna sannerligen känna sig levande. Knuffar, stön och hårda tag är deras melodi. Vid slutet av matcherna brukar svettningarna vara utomordentliga och därför blir suget efter något starkt så pass stort att tävlingen mattas av – och nästan glöms bort. Efter en blixtdusch i pluggets besudlade våtutrymme skyndar lirarna iväg mot Värdshuset. Där står en gigantisk hink fylld med fler bira än vad som sålts på krogen under flera veckor.

En tillfredställelse utan dess like uppstår mellan grabbarna så fort kolsyran och alkoholen porlar in i kroppssystemet. Och den jäveln som tar en läskeblask istället för en fulöl utesluts omgående från söderorts innebandyförbund. Men sannolikheten att någon skulle backa för att smaka starkt är ytterst minimal eftersom sporten går hand i hand med dryckesfester.

Men vad pratar egentligen en innebandyspelare om? Vi som jobbar på Värdshuset tjuvlyssnar ibland, och vi kan således avslöja att alla sorts ämnen avhandlas – romantik, lyrik och livliga tankar på att bli rik… är vanliga diskussionsområden. De är alltså ett team snacksaliga idrottare som diggar spånken.

Hoppas att dagens soppa inte kommer att ha lika hög syra som förra veckan! Välkomna!

William Ekelöf