Söndagsbrunch

Välkomna åter fr o m 18 augusti!

Vuxen 295:-

Barn 6-12 år 145:-

Barn under 6 år 65:-

Kaffe, te & vatten ingår i priset. Övrig dryck tillkommer.

Brunch är ett ypperligt tillfälle att avrunda helgen; alltifrån skvaller till reflektion ryms innanför de anrika kulturväggarna. Vi på Enskede värdshus försöker skapa en livfull men behaglig känsla kring söndagar, göra veckoslutet till något extra. I en rustik och rofylld atmosfär ges utrymme för samtal och skratt, närhet och glädje med familj eller vänner.

Välj antal personer och brunch så ser ni tillgänglighet och kan boka söndagar i kalendern nedan. 
 

På Enskede Värdshus består brunchen av svenska traditionella råvaror som tillagas i en harmonisk restaurangmiljö. Här samlas varje söndag människor i blandade åldrar från olika delar av stan för att socialisera till smakerna av rejäl värdshusföda.

Som en starter på måltidsakten återfinns bland annat klassisk kallskuren kost såsom inlagd sill, gravad lax med hovmästarsås, lufttorkad skinka, mozzarellasallad, grekisk sallad och gubbröra. Enligt Krögar-Tompa är det en självklarhet att även göra sig en pappamacka till dessa entrérätter, det vill säga vitt bröd toppat med en oblygt fet hyvlad smörskiva. Om man inte uppskattar fett- och vetemjölschocken finns andra alternativ. Varför inte testa en filmjölkslimpa som kalljäses i kylen tre dagar innan gräddning?

På varmrättsbordet hittar ni i första hand typiskt brunch-käk såsom köttbullar, olika korvar, friterade ostbollar, potatisgratäng, Janssons frestelse, omelett på trattkantareller à la minute och våfflor. Dessutom vänder pappa Andreja hundra pannkakor varje brunch!

Dessertbordet innehåller flera aptitbitar i form av ostbricka, chokladtårta, crème caramel, brownies samt farmor Doris äpplekaka. Förutom dessa kaloribomber tillkommer en rad efterrätter som varieras från vecka till vecka. Dessa är kärleksfullt framtagna och blir förhoppningsvis ett mycket angenämt avslut på er söndagssupé.
Var dock försiktig med intaget av mäktiga desserter!
Paltkoma är nämligen en trist följd som kan få samtalen att avstanna. Om detta ändå skulle inträffa är ni givetvis välkomna in i Klubbrummet för en vilopaus i soffan eller i gungstolen.

Trubadurer, producenter och duschsångerskor tar var sitt godisjärn innan skapandet.

Sittningar sker klockan 12:00-14.00 och 14:30-16.30.

Bordsreservation rekommenderas.

Välkommen på en trevlig matfest!