Enskede Värdshus historik

Enskede Värdshus har en historik med anor från 1800-talet. Krogen ligger naturskönt beläget på Bägersta Byväg 1, mellan Enskede Ridskola och Vårflodsparken.

Värdshuset vilar på historisk mark som kultiverats i flera hundra år.  Enskede var tidigare uppdelat på tre hemman: Stora Enskede, frälsehemmanet Lilla Enskede och Bägersta. Första kända ägaren till Bägersta var kung Karl Knutssson Bonde på 1400-talet. 1728 förenades Stora och Lilla Enskede samt Bägersta under en ägare, riksrådet Gustaf Palmfeldt.

Enskede Värdhus är byggt som en envåningsvilla med inredd källare som festvåning. Restaurangen möbleras med vackra Gustavianska möbler. Mot Enskedefältet finns en modern, inglasad veranda. Under åren har restaurangen genomgått en omfattande och respektfull renovering;  Enskede Värdshus behåller sin gamla värdshuskänsla –  här ska vara folkligt, öppet och tillgängligt.

Vi väljer noga bland säsongens råvaror och serverar vår personliga tolkning av det svenska köket. Menyn är genomtänkt med känsla för kvalitet och variation, och på vår meny finns ett brett urval av fisk och skaldjur, grillat lamm, nöt- och fläskkött.

Under sommaren är det kanske den vackra trädgården med sin stora bar som lockar mest, men Enskede Värdshus håller öppet året runt. Restaurangen bjuder på tre salar, alla med sin egna personliga stil.

Välkomna till Enskede Värdshus – året runt.